APPLICATION OF GENETICS IN OBGY PRACTICE

ON 13TH MARCH 2019

ORGANISED BY:

CHIKITSA DIAGNOSTIC & ULTRASOUND TRAINING CENTRE, MUMBAI

CONVENERS:

DR. SNEHAL MALLAKMIR, Clinical Geneticist

Consultant Clinical Geneticist at Nanavati hospital, Mumbai and Apollo Hospitals,

Navi Mumbai

DR ANIRUDH BADADE, MD (Radiodiagnosis)

Director, Chikitsa Diagnostic and Ultrasound Training Centre, Mumbai

Hon Sonologist: Nowrosjee Wadia Maternity Hospital, Mumbai

Hon asst Radiologist: Rajawadi Municipal Hospital, Ghatkopar, Mumbai

Faculty in National and International Conferences

Introduction

With increasing availability of precise molecular diagnosis and its cost effectivity, medical genetics is rapidly gaining importance in day to day office practice of obstetricians and gynaecologists. As information technology tools are increasingly being available to patients, medical community is expected to be updated about recent developments in the field and its application on case to case basis.

Target audience

This course is applicable to clinicians practicing obstetrics and gynaecology, fetal medicine, infertility.

Genetic training course:-

This course is intended to make obstetricians aware about basic concepts in clinical genetics as well as recent advances of practical importance in the field.

It includes case scenarios and basic training of genetic counselling which can be applied in office practice.

9.30- 1000 am	Introduction to genetics	30 min
10.00 to 10.20 am	Importance of Clinical Genetics in OBGY practice	20 min
10.20 to 10.40 am	Basic concepts in clinical genetics	20 min
10.40 to 11.00 am	Tea breakfast	
11.00 to 11.30 am	Genetic investigations- From basic to recent advances in molecular diagnosis	30 min
11.30 to 12.00 noon	First step Genetic counselling	30 min
12.00 to 12.30 min	Case scenarios	30 min
12.30 to 1.00 pm	Prenatal diagnosis, Preimplantation genetic diagnosis	30 min
1.00 to 1.30 pm	Lunch break	30 min
1.30 to 2.00 pm	Still birth, IUFD	30 min
2.00 to 2.30 pm	Infertility	30 min
2.30 to 3.00 pm	Fetal Autopsy and Use of this forgotten important investigation	30 min
3.00 to 3.30 pm	Ethical and social issues in genetics of medical importance, documentation	30 min

The program is subject to change.

Course Fee Structure: Rs. 10000 + GST per delegate inclusive of registration, course material and refreshments.

Contact Details:

Manager: Mrs. Vijaya (O): 9987115680

9702822777

Email: chikitsa1995@gmail.com

Ph No. +91 22 25201455, +91 22 25201456

Dr. Anirudh Badade:

(M) 9324911001

(O) 9769907755

www.ultrasoundchikitsa.com

www.chikitsadiagnostic.com

www.chikitsagenetics,com

For assistance regarding hotel accomodation contact Mrs. Vijaya

REGISTRATION FORM

Name	:
Age	:
Sex	:
Degree	: -
	າ:-
	e in Ultrasound :-
Ph. No.	: -
	:-
	Cash / Money transfer :-